понеділок, 26 вересня 2016 р.

Як відсвяткувати 2 роки малюкові

Кожна мама хоче свята для своєї дитинки. Особливо, якщо у неї день народження. Але коли дитинка ще зовсім маленька, то виникають труднощі з організацією дитячого дня народження, адже не завжди можна спрогнозувати, як малюк відреагує на той чи інший момент свята. Отже, що варто, а що ні робити на свято 2-х років своєї дитини?


1. Гості

Варто запрошувати діток десь приблизно такого ж віку, як і іменинник - від року до 4 рочків, а також тих діток, з якими товаришує ваша дитина.

Ми зробили помилку, запросили дітей різного віку - від народження до 13 років разом. В результаті, іменинниця Мар"яна гралась з двома хлопчиками (1,5 років та 3,5 років) та своїми старшими сестричками. З іншими дітками їй було не цікаво, як і їм з нею. Тому, наступного року ми будемо розділяти ці дві компанії - для діток маленьких одне свято, а для дорослих - свято з дорослими.

2. Аніматори

Не варто запрошувати аніматорів на 2 роки дитині. В більшості випадків, дитина лякається незнайомих яскравих тьотів-дядів, плаче і лізе мамі/татові на руки. І аніматори в більшості випадків не в змозі розважити адекватно групу двохрічних діток. Краще домовитись із вихователем, який буде в звичайному одязі просто слідкувати за тим, щоб дітки гарно грались, може ненав"язливо пропонувати якісь ігри- хороводи. Якщо уже дуже хочеться мати розважальну програму - обов"язково подивіться, як працює обрана вами компанія, або на відео, або прийдіть на будь - яке їхнє свято. І в жодному разі НЕзамовляйте ростові-ляльки!

Тут ми теж зробили помилку - ми замовили аніматорів, яких нам рекомендували. Ця компанія запевнила, що вони мають досвід роботи з маленькими дітками, і усім буде весело. Не було. Мар"яна плакала, а дорослим дітям було нудно. Найкраще справилась вихователька дитячої кімнати ресторану, де ми святкували день народження - з нею ніхто не плакав, а дуже гарно грались.

3. Місце проведення свята

Якщо святкувати дитячий день народження з невеликою кількістю маленьких діток - то можна влаштувати свято і вдома. Якщо вдома занадто мало місця - обирайте кафе/ресторан. Місце для святкування 2 років вашого малюка має бути більш-менш тихим, мати дитячу кімнату, дитяче меню, хорошого вихователя, іграшки, та підлаштовані під маленьких відвідувачів меблі.

Ми проводили свято в сімейному ресторані "Карамель", і є уже доволі регулярними відвідувачами. У них є усі необхідні атрибути для чудового святкування Дня Народження не лише діток, а й батьків. Можна замовити як страви з дитячого меню, так і з дорослого. Дозволено приносити свій іменинний торт та алкоголь для дорослих. Дуже чемні адміністратор та офіціанти, смачні страви. Словом, рекомендуємо.
Інші заклади можна подивитись тут

4. Дитяче меню

Замовляти потрібно порційно і таку їжу, яку будуть їсти малюки. Ніяких салатів/соусів брати непотрібно, ніхто з дітей їх не їсть, тому це будуть даремно витрачені гроші. Оптимальний варіант, це картопелька пюре з паровою котлеткою для маленьких, картопля фрі + курячий шашличок на шпажці для більш дорослих діток, дитяча піца, сирні кульки та фрукти. Із солодкого у вас обов"язково буде іменинний торт

5. Інші розваги

Окрім аніматорів, діткам має сподобатись сила-силенна мильних бульбашок (які робить спеціальна машина), кенді-бар, піньята.

Ми замовляли мильні бульбашки та кенді-бар. Від бульбашок було стільки захвату, що просто неможливо передати! А кенді-бар був, швидше, просто гарним декором свята і невеличким подаруночком усім гостям від іменинниці, адже по закінченню святкування, ми поділили усі солодощі на кількість гостей, спакували в гарні пакетики та роздали гостям.

Отже, як висновок.
Для веселого Дитячого Дня Народження вашого малюка, коли йому виповнюється 2 роки, вам потрібні такого ж віку друзі, мильні бульбашки і адекватний вихователь, який не буде напосідати із своїми веселощами на малюків. 
Ну і, звичайно, подарунки ))) Даруйте діткам іграшки, вони не оцінять ні конверти, ні одяг. А лялька чи машинка зайвими не бувають!

З Днем Народження!






Немає коментарів:

Дописати коментар