вівторок, 20 травня 2014 р.

Чарівна дівчинка Іванка і танці

З кожним днем, та навіть з кожною хвилиною, все більше переконуюсь, що двоє дітей одних батьків - це зовсім різні особистості. І не лише через зовнішню несхожість, а через темперамент, звички, схильності...



Є у нас Чарівна Дівчинка Іванка та Розумна-Варвара Настя. Кожна з них має своє хобі, свою улюблену справу, яка вдається їй найкраще. У Іванки це танці та фантазії. А у Насті це математика та "допити з пристрастю".

Щоб перевірити свою майстерність, Іванка наважилась піти на змагання (Настя підтверджує свою майстерність в допитах щодня). Довго збирались, ходили на додаткові тренування, деколи плакали, що нічого не виходить і вчителька не хвалить. Були дні, коли Чарівна Дівчинка казала, що не хоче ні на які змагання, нікуди вона не піде і нічого їй не треба, бо у неї не виходить танцювати так, як хочеться. Але зібравши усі свої нерви в коробочку із написом "Узбагойся", мама втішала, підтримувала і тихенько випускала пар із ніздрів, коли ніхто не бачив.

Усе змінилось на краще, коли Іванка одягнула плаття, що було придбане спеціально для цих змагань. Насичений синій колір підкреслював виразну глибину її великих очей, пишна спідниця так і просила - крутися ще, танцюй, не зупиняйся! І усі тривоги десь зачаїлись.

День змагань видався сонячним і теплим. Усі, звичайно, хвилювались, але не занадто.
Все ж таки, довге очікування шкідливе для дитячого здоров"я. Іванка почала хвилюватись, навіть казала, що уже не буде танцювати. Розплакалась, що вона не знає що робити... Втирались сльози, підтирались шмарклі, жувалась булка і запивалась водичкою...

І ось, настав цей зірковий час! Чарівна дівчинка вийшла на паркет. Вона одразу визначила своє місце, розправила спинку та підняла голівку. Музика полилась серед маленьких танцюристів, а Іванка пливла у ритмі своїх "па" разом із нею. Це було надзвичайно гарно. Ми милувались нашою дівчинкою, і уже було байдуже, яке місце їй відведуть судді - для нас вона танцювала найкраще.

Закінчились змагання, оголосили призерів. Позаду шалене хвилювання, і наша Чарівна Дівчинка зайняла друге місце. Але для нас - вона найкраща!

Настя, до речі, хвилювалась не менше за Іванку. І одразу теж захотіла танцювати ))) Але вони різні, і схильності у них різні... Не танцюристка Настя, зате слідчий з неї просто неперевершений. І навпаки. А я люблю малювати )))

У кожної дитини свої схильності і потрібно розвивати саме їх. Не женіться за своєю дитячою мрією, не намагайтесь втілити її в своїх дітях. Адже, якщо вам дуууже кортить грати на піаніно, то це не означає, що у вашої дитини автоматично має з"явитись музичний слух і непереборне бажання грати на цьому інструменті. Ви - це одна людина, а ваша дитина - це зовсім інша. Краще зробіть над собою зусилля і здійсніть свою дитячу мрію: навчіться грати на музичному інструменті, навчіться танцювати, малювати, конструювати та грати у футбол.

Здійсніть СВОЮ мрію. А своїм дітям допоможіть здійснити їхню неповторну Мрію!





1 коментар: