вівторок, 6 листопада 2018 р.

Прочитане у жовтні 2018

Я знову відтягувала на скільки можна розповідь про прочитане в жовтні. Не знаю чому. Та і прочитаного не так багато. Може я уже "наїлась" і потрібно щось змінити? Отже:
1. Стівен Кінг, Овен Кінг "Сплячі Красуні" 

 Переклад цієї книги я чекала два роки (приблизно) і ні разу не пожалкувала. Правда, тепер думаю. що потрібно почати читати в оригіналі - і перекладу чекати не потрібно, і свої знання з англійської "прокачаю". Тим більше, що у Стівена вийшло нове оповідання, яке дуже інтригує і знову чекати два роки на переклад мені якось не дуже хочеться.

 Про книгу. Як ви думаєте, що сталося б з нашим світом, якби в ньому враз зникли усі жінки? І немовлята, і бабусі, і дівчатка - всі без винятку. Як поводилися б чоловіки і що сталося із цивілізацією загалом?

А якби навпаки - зникли всі чоловіки? Чи могли б жінки жити більш мирно і щасливо? Чи не зникли б війни і все таке?

Головна героїня книги Євка стала каталізатором такого поділу світів. Усі жінки враз заснули і розбудити їх стало неможливо. Але вони не розчинились кожна у своїй невідомості, їхня сутність просто перенеслась у інший, якийсь незнаний вимір. А Євка - спокійно засинає і спокійно просинається. І, здається, знає що з цим робити і чому таке сталось. Але чи варто уже щось змінювати?

 Рекомендую!

 2. Гіліян Флін "Гострі предмети" 

 На цю книгу я давно подивлялась, уже читала інші твори цієї авторки ("Загублена" та "Темні кутки"). Але все щось не складалось. А потім натрапила на декілька серій серіалу, що знятий за цією книгою. Стало надзвичайно цікаво - чим же все закінчиться? І я придбала книгу. Отже. 

Головна героїня Камілла, яка працює журналістом, повертається до свого рідного сонного містечка, щоб написати репортаж про убивство двох дівчаток підлітків. Але, можливо, їй не потрібно було цього робити, бо в пам"яті постають усі ті моменти, від яких вона так відчайдушно тікала. І спогади про померлу молодшу сестру аж ніяк не допомагають у справі. Спочатку усе йде як і мало - тихо, сонно, і майже ніяк.... Але зовсім скоро ця тиша виявиться прикриттям гнилого нутра мешканців пристойного містечка.

 Майже з середини твору у мене уже обирала винного із декількох персонажів, але до кінця не могла бути впевнена, що це "саме воно". Та і навіть, здається, уже коли все розкрилось, виявилось, що то ще зовсім не кінець....

 Рекомендую!

Немає коментарів:

Дописати коментар