вівторок, 1 травня 2018 р.

Читане-перечитане за квітень 2018

Ну , що ж, дарагая рєдакція, як то кажуть - мир, труд, май, а книжки читать не забувай. Тож проаналізуємо усе прочитане мною за квітень. Скажу чесно, я трималась, як могла, до останнього. Але голод переміг і я пішла в книгарню... Такі відчуття, я вам скажу, як ніби потрапила до раю. А якби ще була можливість брати усі книги, які хочеться, я б там взагалі б померла від екстазу. Але не можна. Тому я зараз і пишу. )))
Отже:

Цього разу книг ще менше, ніж попереднього, усього - 5. Але усі вони "живі" і справжні. З можливих електронних варіантів, цього разу, мене щось нічого не привабило.

1. Метт Хейг "Як зупинити час"

Як би там не здавалось, але насправді книга не про чоловіка, який не старів, а про людську тупість і забобонність. Це стосується як головного героя, так і людей, що його оточують. Головний герой страждає (або насолоджується) хворобою, яка сповільнює усі процеси старіння в організмі. Тобто, він не лише не старішає ззовні, але й усі внутрішні органи певний час залишаються без змін. Він не безсмертний, його можна вбити кулею, або втопити. Але звичайні хвороби йому не страшні. Здавалося б - живи і тішся. Та його оточують звичайні люди, які його кохають, які його бояться, які йому не вірять... Вони хворіють, старіють і вмирають. Або намагаються його вбити. Чи варто так жити? Коли ти бачиш смерть найріднішої тобі людини, чи коли тобі доводиться постійно переховуватись, бо тоді тебе уб"ють, як диявола...
Ця книга змушує задуматись, а чи настільки воно потрібне, таке довге життя, тривалістю в декілька століть.
Я її прочитала за два-три вечори. Рекомендую.



2. Робін Слоун "Цілодобова книгарня містера Пенумбри"

Одна з найбільш захоплюючих книг! Я її проковтнула за одну ніч - просто не могла відірватись!
Звичайний собі молодик, який і не веб-дизайнер і не програміст, а щось середнє, змушений шукати собі нову роботу. Та все йому не те, і щось не так. Аж допоки він не натрапляє на дивне оголошення, про вакансію нічного продавця у книгарню. Цікаво? От і йому стало цікаво - хто може прийти за книгами вночі у книгарню.... Але покупці таки приходили. Якісь дивні і не зрозумілі. Та й те, вони приходили не купувати книги, а брати почитати, як у бібліотеці... Ну, правильно кажуть, не сунь свого носа туди, куди не слід і будеш цілий і не ушкоджений. Та хто ж цього притримується?! От і головному героєві закортіло дізнатись, що ж це за книги такі, що це за дивні покупці і взагалі, що діється у цій книгарні! Відповідь вас ошелешить )))

Рекомендую!



3. Ю. О. Кіровіц "Книга Дзеркал"

Добротний детектив, відповідь до загадки якого не здогадаєтесь майже до останньої сторінки.
До редакції одного з видавництв надходить лист із проханням прочитати і видати рукопис - спогади про події, які відбувались майже тридцять років тому. До листа додано частинку першого розділу. Лист і сам текст зацікавили видавця, але коли він вирішив зв"язатись із автором, щоб обговорити деталі договору, виявилось, що автор помер і ніхто не знає, де дівся його рукопис. Тоді видавець звертається до одного із провідних журналістів, щоб той перевірив деякі факти, вказані в тексті, щоб оцінити, чи варто шукати рукопис чи ні. Та події так закручуються, що проста перевірка фактів перетворюються на розслідування убивства.  То ж "хто убив Лору Палмер  видатного вченого"?
Рекомендую



4. Тесс Геррітсен "Хірург"

Це кривавий детектив із усілякими подробицями внутрішнього світу людини (в прямому сенсі), бризками крові та зникненням жінок. Але от біда - вбивцю застрелила остання жертва, яка завдяки цьому і вижила. Та вбивства продовжуються і стають усе моторошнішими.
Насправді, гидотненько тільки спочатку, бо не очікуєш із перших же слів (навіть не сторінок) кривавих подробиць, як вона кричала і її зіниці розширювались від жаху. А далі стає надзвичайно цікаво. Тому варто читати, тим більше, що уже є продовження )))



5. Тесс Геррітсен "Асистент"

А от і воно - продовження "Хірурга"! Ну, як вам уже відомо, попередню загадку розгадано, здається, час усім жити-поживати і добра наживати. Але ні - у лісі знаходять трупешник. Та не один, а в компанії із скелетом. І звідкіля не візьмись, у цій провінційній справі, з"являється загадковий ФБРівць. Тадам! Що йому потрібно і хто він такий? Чого він припхався, коли його ніхто не звав? І хто теперішній злочинець? Чи не пов"язані вони бува?
Дуже цікава розв"язка. Як на мене - зовсім нетипова. І, здається, має бути продовження. А ви як думаєте?
Рекомендую.



Що ж. Я не те, щоб наситилась, але й не дуже голодна. Тим більше, що "їжа для розуму" виявилась дуже якісною. На жаль, усі книги придбані в маленькій книгарні, яка навіть сайту свого не має, тому й не відмічаю.
На даний момент читати не маю чого, але уже придивилась новесеньку "жертву". То ж до нової зустрічі в єфірі через місяць. #мама_читає

Немає коментарів:

Дописати коментар