четвер, 29 грудня 2016 р.

Рецепти страв до святкового столу

Думали ми гадали, що ж то такого приготувати на святковий Новорічний стіл, бо щось кожен хоче своє. Мама хоче піцу й пиво, Насті та Іванці байдуже що, або був салат з крабових паличок та олів"є, татові теж байдуже, аби були печені курячі крильця в гірчично - медовому маринаді. Одна Мар"яна нічого не просить окрім цукерок і мандарин. Тому самими бургерами не обійдемось. А щоб не шукати довго по всіх усюдах рецепти потрібних страв - зберемо їх усі ось тут. Отже:



Курячі крильця в гірчично-медовому соусі

Смак виходить гірко-солодкий. Крильця дуже смакують саме тоді, коли гарненько зарум"янені. Смачні як гаряченькими так і холодні. Ідеально підходять до пива, але і без нього з"їдаються швидко.

Інгредієнти:
курячі крильця - 1 кг
гірчиця гостра - 3 стол. ложки
гірчиця м"яка - 2 стол. ложки
мед - 4 столових ложки
зерна гірчиці - 1 пакетик (4-5 чайних ложок)
масло вершкове - 50 гр

Приготування
Крильця ріжете так, як вам зручно. Я розрізаю на дві - три частини по згинах крила, тоді шматочки виходять маленькі, краще маринуються і їх зручніше брати. Порізані крильця солите-перчите і залишаєте, поки готуєте маринад
Розтоплюєте масло, мед (у мене мед шматком великим лежить у холодильнику, то я відрізаю шматок, розтоплюю, а тоді уже рахую скільки там ложок). Перемішуєте і додаєте гірчицю і гірчичні зерна. Знову усе гарно перемішуєте до однорідної маси.
Далі занурюєте кожне крильце в маринад і складаєте в окрему посудину. Коли всі крильця уже вмочені, виливаєте на них залишки маринаду, закриваєте кришкою і залишаєте мінімум на 4 години в холодному місці. Я залишаю на ніч в холодильнику.
Потім берете деко, застиляєте пергаментом для випічки і викладаєте на нього крильця. З них буде стікати маринад - то так і треба )))
Ставите пектись при температурі 150-180 градусів на 30 - 40 хвилин. Крильця мають пропектись і стати засмаженими.
Готову смакоту викладаєте на тарілку і подаєте до столу.


Салат з крабових паличок

Інгредієнти
варені яйця - 4 шт.;
крабові палички - 1 пачка, 250 г.;
огірки свіжі - 2 шт.;
консервована кукурудза - 1 маленька банка;
майонез
зелена цибуля з «хвостиками» - 4-5 штук;
сіль (до смаку)
сухарики - 1 пачка

Приготування

Варені яйця, крабові палички, огірки (можна і без них) та цибулю нарізаємо кубиками. Тоненькими смужками довжиною в 2 см нарізуємо огірки, такими ж самими смужками 
Змішуємо всі підготовлені інгредієнти (крабові палички, яйця, огірки, цибулю). Додаємо кукурудзу та майонез.
Добре все перемішуємо та солимо до смаку. На останок посипаємо наш салат сухариками. Смачного!


Олів"є

Інгредієнти
картопля (відварна) 3 шт.
морква (відварна) 2 шт.
ковбаса (без жиру) 200 гр
огірок (солоний) 2 шт. ( в залежності від розміру)
горошок зелений 0.5 бан ..
майонез 1 до смаку.
яйця (варене, можна перепелині, але тоді їх потрібно більше) 2 шт.
цибуля (ріпчаста і зелена) 1 шт.
зелень (кріп, петрушка) 1 за смаком.

Приготування

Порізати кубиками картопельку і морквинку, які уже попередньо відварились. Кількість інгредієнтів визначаєте в залежності від розміру картоплі і кількості салату, який бажаєте приготувати
Потім нарізаємо кислі огірочки і кидаємо в ту ж мисочку, де уже порізана картопелька і морквочка
Також нарізаємо яйця курячі. Їх можна замінити на перепелині, якщо у вас чи у дитини алергія на курячі. Але потрібно заміняти в пропорції 1 куряче=2 перепелиних
Все викладаємо у велику ємкість, щоб було зручно перемішувати
Нарізаємо варену ковбаску
Також додаємо її до попередніх інгредієнтів
Туди ж висипаємо горошок консервований
Нарізаємо цибульку, якщо не любите в салатах цибульку - можете спокійно пропустити цей інгредієнт
Усе це має бути в одній великій посудині, куди ми додаємо майонез або сметану. Також можна спробувати додати одну частину майонезу і одну сметани. Так салат буде ніжніший. Солимо за смаком. Перемішуємо усе гарненько і смакуємо! Смачного!


Все, більше не можу, піду поїм )))
Пізніше додам ще декілька рецептів, які будуть у нас на столі, якщо я не передумаю їх готувати.









Немає коментарів:

Дописати коментар