суботу, 13 червня 2015 р.

Подорожі з маленькою дитиною до року- що потрібно знати

Так як я мамця непосидюча, я ледве витерпіла, допоки Мар"яна доросла до своїх пів року, і ми почали збиратись у невеличку подорож. Спочатку я дуже хвилювалась, адже дитинка маленька,  як вона перенесе дорогу, а як це все буде... А потім згадала, що коли Іванці було пів року, а Насті майже три, ми самі їздили до Москви на поїзді... І нічого... Але як подумаю. що я на таке зважилась - я таки шалена на всю голову...
Отже, на що потрібно звернути увагу:



Для початку потрібно заспокоїтись - мамі добре, і дитинці добре. Адже їй, в принципі, "по цимбалам" де, аби мама була поруч. А все інше - лиш зміна декорацій за вікном.

З Іванкою і Настею ми їхали на потязі 17 годин в серпні. Спека була нестерпна. Тому було край важливо взяти з собою в дорогу достатню кількість води, вологих серветок, горщик і їжа, яка не псується швидко. Але це для Насті. Для Іванки я брала лише кілька памперсів на зміну, пеленки памперсні і себе.

З Мар"янкою ми їхали у березні, їхали на машині усього 3 години. Тому тут було на багато простіше. Вона в дорозі майже одразу заснула і прокинулась, коли авто зупинилось. І майже так само на зворотньому шляху - їхала трішки дивлячись у віконечко. потім мама дала цицю і вона заснула. І Настя з Іванкою також.

Що брати з собою

Тут важливо брати до уваги пору року, коли ви подорожуєте, та на скільки днів. В березні було ще трохи прохолодно, ми їхали на 5 днів.

Одяг:

- 2 бодіки на ніч
- 4 бодіки денних
- до 10 штанців (щоб повзати без підгузка)
- 4 кофтинки (тоненьких)
- комбінезон вуличний
- комбінезон теплий
- шапочка
- носочки

Інше:

- памперсні пеленки (упаковка 10 шт)
- памперси (по 4 на день)
- вологі серветки
- пеленки звичайні (2 шт)
- рушник для купелю
-крем під підгузок
- дитячий крем
-палички вушні
- ножнички для нігтиків
- іграшки
- ванночка (тому що там була душова кабіна)
- коляска

Їжа (ми почали вводити прикорм)

- Баклажка води
- пачка каші
- 4 баночки фруктового пюре
- 4 баночки овочевого пюре
- 4 пакетика соку

(усе вона не з"їла, але і лишнім воно не було)

Для її віку, цього було достатньо. Ми гуляли на свіжому повітрі і в калясці і на руках, гойдались на гойдалці, їли і спали, купались і спали ))))

Важче було Настя з Іванкою - у місці нашого відпочинку не було інших дітей. Взагалі, крім нас нікого не було ))) То вони розважались як могли - грали в хованки, малювали, гойдались і просто бігали навколо нашого будиночка як заведені... Ось це була найкраща гра )))
Ще, звичайно, вони дивились трішки мультиків.

Але тоді я зрозуміла, а може просто впевнилась у своїй думці, що так добре, коли дитина не одна, а їх двоє приблизно одного віку! Вони разом придумували собі усілякі забавки, разом грались, разом бились і мирились.

А от якби воно було одненьке? Це були б постійні завивання - мама йди сюди, мам йди туди, мама малюй, мама співай, мама танцюй, мама бігай, пригай, товчись і т д  іт п.

Звичайно, гратись разом з дітьми потрібно, та й цікаво. Але не увесь час. Деколи хочеться поспілкуватись з дорослими.

Якщо їхати на відпочинок з малючком у літню пору, то тут трішки інший список речей (кількість залежить від того, на скільки днів ви будете їхати).

Одяг:

- бодіки
- бодік на ніч
- футболочки
- кофтинки з довгим рукавчиком
- штанці
- трусики
- спортивний костюмичк (як теплий одяг)
- носочки
- панамка
- гарне платтячко або шортики
- купальні трусики
- декілька звичайних пеленок

Інше:

- рушник для пляжу
- рушник після купання
- покривало
- памперсні пеленки
- памперси
- вологі серветки
- пеленки звичайні
- крем під підгузок
- дитячий крем
- крем для захисту від сонця
- палички вушні
- ножнички для нігтиків
- іграшки
- ванночка (тому що там була душова кабіна)
- коляска

Їжа:

- пюре овочеве
- баклажка води
- соки
- пюре фруктове

Якщо ви їдете своїм транспортом, то ідеально буде взяти із собою мультиварку, щоб готувати малючкові прикорм самостійно. Якщо їдете закордон - перевірте, чи є в готелі дитяче меню, і чи буде можливість замовити щось дитині. Ми будемо їхати поїздом, і беремо з собою кип"ятильник, щоб можна було нагріти водичку для кашки.

Ще обо"язково потрібно взяти аптечку та усілякі дрібниці. Старшим дітям також потрібно збирати речі, і, щоб нічого не забути, теж маємо список речей

І на останок. Подорожувати з маленькою дитиною зовсім не страшно. Так, це потребує трішки більше підготовки, але зовсім не означає, що потрібно закритись у чотирьох стінах. Малючкам взагалі-то не так уже й важливо, куди ви їдете - головне, щоб поруч була спокійно і щаслива мама.

Гарних подорожей!



Немає коментарів:

Дописати коментар