неділя, 2 грудня 2018 р.

Коли у вас з"явилась Собака. Мої відкриття

Хотіла розповісти про наш дурдом, але передумала. Краще я вам розкажу за наше Цуценятко.
Воно ще маленьке, усього 5 - й місяць іде і важить близько 20 кг. Вчора бачили цуценятко хаскі, десь 3х-місячне, то Дівки сказали, що "оце цуценя, а не наше ведмежа" І це не хейтерство, це просто констатація факту, бо оте нещастя реально рази в три менше за наше Щастя )))
Отже, декілька фактів, які я не знала, або знала, але не уявляла, що все так і буде, коли у нас з"явиться собака


1. Цуценята пісяють в хаті. Привчити їх до хоча б одного місця, як кицьку, нереально.

2. Великі цуценята пісяють літрами, а не як кицька, розміром з чайну ложку. Але зауважу, що наш Мольфар відносно швидко допетрав, що в хаті пісяти не можна. Тому уже зараз або скавчить під дверима, або може гавкати під вхідними дверима. Якщо ніхто не реагує - трапляється аварія в коридорі.

3. Собача шерсть скрізь. Вичісуй, не вичісуй - по барабану. Вона реально скрізь. Кицька, навіть коли сильно линяє, так шерсть не продукує.

4. Цуценя вночі хоче гратись. А ми хочемо спати. Пояснити йому, що ніч для сну - дуже важко. Але станом на зараз (через два місяці) він вночі спить. Може подорослішав, не знаю.

5. З великим собакою кицька гратись не буде. Ну може вона б і гралась, якби воно було маленьке. А так - він її легенько ткнув лапою - вона відлетіла або розпласталась. Не подобаються їй такі ігри, хоча проти самого собаки Кицька (2,5 кг), в принципі, нічого не має. Аби він її не зачіпав.

6. Собака хоче на ручки. І байдуже, що ти його не можеш підняти, бо важить він більше за Мар"яну.

7. Собака грається зубами і лапами. Він поки що не завжди може розрахувати силу свого поштовху лапою, або захвату зубами. Тому треба обережно.

8. Як тільки ви виходите разом з ним на вулицю, ви просто зобов"язані грати в доганялки, видиралки, кусалки і падалки/валялки. Просто постояти і покидати паличку не вийде.

9. Для цуценяти маленькі діти (Мар"яна) = ще одне цуценя. Тому вони і граються відповідно. Тільки Мар"яна собаку не кусає, а він її може. Довелось пояснювати, що це цуценя кусати не можна.

10. Собака любить увагу. У нас є Кицька. Де вона? Нема її. Але вона є. А собака - тебе нема, а собака все одно біля тебе. Хоч так, хоч інакше.

11. Якщо у вас власний двір, це не означає, що какулі собачі не треба прибирати. Діти менше какають. Де це робить в теплу пору року кицька - я взагалі не знаю. А за собакою треба прибирати. Навіть взимку, інакше "весна покаже, хто де ср@в"

12. Велике цуценя їсть багато. Дуже багато. БАГАТЕРНО. І все одно голодне.

 Можливо, це і не всі мої відкриття, які стосуються нашого Мольфара, але це ті, які найбільше мене вразили. Бо знати теоретично і практично - це дві великих різниці.

Але наш Мольфар дуже розумний, хоч іноді прикидається дурником. Він уже другий день намагається сам відкрити вхідні двері з вулиці, коли хоче зайти. Як він вибудував логічний зв"язок "дверна ручка - двері відчинились" - я не знаю.
 Він дуже швидко зрозумів команду "фу", хоч і не завжди хоче її виконувати.
 Він розуміє, коли ти йому щось говориш. Чи, принаймні, робить вигляд, що розуміє.
 Він почав обережніше гратись з Мар"яною, хоч вона все одно для нього залишається цуценям. Він м"якенький, теплий і добрий... Хоч і порвав мені усю куртку )))

 Ну, таке...


Немає коментарів:

Дописати коментар