пʼятниця, 13 січня 2017 р.

Як відсвяткувати День Народження молодшим підліткам (10 - 13 років)

Приходить час, і усі батьки знайомляться із "чудовим" підлітковим віком своїх дітей. Це той період, коли діти іще діти, але уже і не зовсім діти, проте і не дорослі. Коротше, усе так заплутано. Тим більше, що і у цього періоду є свої градації - молодший підліток (це той, у котрого тільки починає "зносити" кришу, 10 - 13 років) і підліток. Може є ще й старший підліток, але до нього ми ще не доросли.



І от саме у період молодшого підлітка постає надважке питання, як же відсвяткувати Дитячий день народження? Для аніматорів з розвагами клоунів - уже пізно, але і для "світської" бесіди за столом - рано. Але все одно хочеться влаштувати дитині якесь свято, щоб весело і гамірно (або не дуже), і щоб запам"яталось і сподобалось імениннику. Що ж його таке придумати?

1. Каток

Плюси
Так, відведіть дітей разом з їхніми друзями на каток. В піцерію ми ходимо частіше, ніж покататись на ковзанах. Тим більше, це активний веселий відпочинок, і не звичний, як для дитячого свята. За дві години катання, діти так втомляться, що швиденько усе, що ви їм замовите на святковий стіл, і поїдуть щасливі додому відпочивати.
Коли ми так зробили, то одна із запрошених дівчат сказала, що це був найкращий день народження, на якому вона була. Діти були у захваті, а особливо іменинниця.

Мінуси і підводні камені
Якщо дітей багато - треба брати ще декількох дорослих із розрахунку 3 - 5 дітей на одного дорослого. Адже треба буде допомогти усім дітям одягнути ковзани, зняти ковзани, дивитись, щоб ніхто не поранився. Якщо хтось із дітей не вміє кататись - або замовити йому інструктора, або самому їздити вздовж бортика. Важко, що не кажи. Але і весело )))

2. Роледром

Плюси
Ролики є майже у всіх дітей, а от в холодну пору року покататись на них ніде. На роледром ми ходили на Іванчин день народження, який був зимою. Задоволення майже таке ж, як і з катком. Але трішки менше, бо на роликах діти все ж таки більше катаються, ніж на ковзанах

Мінуси і підводні камені
В теплу пору року цей варіант, швидше за все, відпадає. Після довгих забігів на роледромі діти усі мокрі і їх потрібно переодягати. Декому варто змінити навіть спідню білизну. Теж потрібно декілька дорослих. Також є можливість, що хтось не вміє кататись, але на цей випадок на роледромі мають бути самокати чи машинки-толокари. Або вчитель, як варіант.

3. Кінотеатр

Плюси
Можна замовити сеанс лише на вашу компанію. Можна вибрати той мультик, який ніхто з дітей не бачив. Можна піти в невеличкий кінотеатр із маленьким залом, і замовити його повністю. Також замовте всім дітям по стаканчику попкорну і сік

Мінуси і підводні камені
Важко знайти фільм/мультик, який не бачив ніхто із компанії. Важко знайти той, який сподобається всім.

4. Картинг

Плюси
Ну, на картинг точно більшість дітей не ходить щотижня. навіть що місяця. Тому, цей варіант, тим більше для хлопчиків, має бути безпрограшним.

Мінуси і підводні камені
Існують обмеження за віком і за зростом - потрібно дізнаватись у кожному варіанті окремо. Можливо й таке, що до певного віку чи зросту без дорослих не дозволяють кататись. Можливі травми (але це скрізь можливо). Дорого

5. Хімічна лабораторія

Плюси
Незвично. Якщо вдало підібрати програму, то дітям будуть цікаві досліди і з рідким азотом, і з вогнем, із димом та інше. Це запам"ятається

Мінуси і підводні камені
Ретельно обирайте програму, щоб не попасти на ту, що була у друга. Відносно дорого

6. Катання на лімузині або кареті-лімузині

Плюси
Навіть мама не каталась на лімузині, а мої діти катались. Це незвично, це сюрприз, це цікаво. Діти були у захваті, тим більше, що у них були бокали з соком, цукерки, музика "на всю" і диско-шар. І власний шофер ))) Година катання доволі не дорого. І батьки на цю годину вільні )))

Мінуси і підводні камені
Цікаво тільки дівчаткам. Не знаю хлопців, яких би потішило катання на лімузині. Карета-лімузин дуже дорога. Але там можна відчути себе справжньою принцесою.

7. Катання на конях

Плюси
Цікаво буде навіть для діток, молодших 10ти років, але лише з батьками.  Це ще крутіше, ніж картинг, бо тут живі коні, яких ні з чим не зрівняєш.

Мінуси і підводні камені
Якщо багато дітей, потрібно брати декількох коней. а це дорого. Якщо брати двох коней на багато дітей - доведеться чекати своєї черги, що теж не дуже весело. Тому варто організовувати максимум для 4 -5 дітей.

8. Аквапарк

Плюси
Весело, нестандартно. Вражень - море. Дві години задоволення не лише для іменинника.

Мінуси і підводні камені
Обов"язково мають бути дорослі, хоча б по 1 на двох дітей, бо це вода. Обов"язково має бути дорослий чоловік, якщо серед запрошених є хлопчики. Батьки іменинника в напружені увесь час, поки діти купаються, бо так чи інакше - а вони організатори "запливу", тому і найбільше відповідальності на них

9 Боулінг

Плюси
Весело, по дорослому. Багато батьків непотрібно, достатньо 1 - 2 на усю компанію дітей (звісно, якщо їх від 6-10 чоловік). Сухо і доволі комфортно

Мінуси і підводні камені
Шумно, але можна пережити.

10. Карооке

Плюси
Весело, по дорослому. В принципі, усі ті ж переваги, що й у попередньому пункті.

Мінуси і підводні камені
Не дешево.









Немає коментарів:

Дописати коментар