четвер, 13 жовтня 2016 р.

Наші традиції до Дня Народження

Коли народилась Настя, у нас не було навіть приблизного уявлення, як святкувати дитячий День народження. Адже так, як святкували нам з братом наші батьки (повна хата дядів-тьотів), я не могла фінансово, та й не хотіла, а як інакше - просто не знала. З часом, напевно, уже тоді, як з"явилась Іванка (а це Насті було 2 роки), ми виробили свої традиції дитячого Дня Народження, які варто повторювати. Отже:

1. День Народження дитини має бути Дитячим

Тобто, усі ваші родичі - бабусі-дідусі-тьоті-дяді - то все добре, але на День Народження вашої дитини - то її свято, увага має бути звернена на неї, гості мають бути ті, кого ваша дитини хотіла б бачити... Розділіть, по можливості, дитячий та "дорослий" (для родичів) День Народження. Або взагалі, робіть лише для дитини - просто поставте до відома усіх дорослих.
Ваша дитина буде згадувати те, як вона з друзями відсвяткувала свій День Народження, де були. що робили, які залишились враження, а не застілля з дорослими.

2. Прикрасьте домівку повітряними кульками та паперовими гирляндами

В переддень Дня Народження будь-кого з моїх дівчат, я надуваю вночі різнокольорові повітряні кульки та розвішую їх по квартирі. Над ліжком іменинниці та на кухні, чіпляю гирлянду "З Днем Народження". А на ранок, на 7 годин ранку. замовляю гелієві кульки з доставкою - щоб додати ще більше відчуття свята.
Уявляєте, прокидається ваше дитинча, а навколо багато повітряних кульок! І вони не лише прикріплені на стінах, шафах. стільчиках, а навіть літають попідстелею!
Мої дівчата уже навіть не уявляють, як це День Народження може бути без кульок?!

3. Вранішні вітання

Так як ми з дітьми довгий час жили разом з бабусею і дідусем в одній квартирі, якось саме -собою повелося, що з самого ранку ми усі вітаємо іменинника і уже снідаємо за святковим столом ))) Такий собі. святковий сніданок.
Зараз ми живемо окремо, але майже в сусідньому будинку від бабусь-дідусів, тому вони, разом з тіткою і дядьком, приходять до нас снідати і вітати іменинника.
Це надзвичайно гарно і приємно, коли ти з самого раночку, ще до садочка чи школи, отримуєш багато подарунків, вітань і поцілунків. Зранку задмухуєш свічку на іменинному тортові та сповнений позитивних емоцій вирушаєш у свій святковий день.

4. Подарунки братам - сестрам

Маленькі діти не розуміють, чому сьогодні всі щось дарують лише братику-сестричці, а йому - ні. Ніякі розповіді про День Народження до певного віку не дадуть результату. Тому, щоб не псувати свято сльозами і непорозумінням однієї з дівчат, ми завжди дарували подарунки обом на День народження однієї. Просто іменинниці подарунків більше, а тій, яка не імнинниця - менше. І нехай вони уже повиростали давно, та прекрасно усе розуміють, ця традиція так і залишилась. Тепер ми даруємо подаруночки ще й Мар"яні, Святославу та Мирону )) Хай навіть по шоколадці чи по "кіндеру", але подаруночки є усім.

5. Сюрприз

Не знаю чому, але я намагаюсь влаштувати своїм дітям хоч невеличкий сюрприз на День Народження. Поки вони маленькі - сюрпризом могли бути аніматори в костюмах улюблених героїв, але чим старші діти стають - тим важче їм придумати сюрприз... Але так приємно, коли ти стараєшся, щось придумуєш, а потім отримуєш задоволені очі та море радощів від несподіванки...

6. Іменинний торт

Це надзвичайно важлива частина свята! Раніше. коли дівчата були маленькі, ми завжди мали два торти - гарний для святкування з друзями та звичайний, щоб з"їсти зранку. Останнім часом ми вирішили обмежитись лише тортом для святкування. Тобто, задули зранку свічечки, а смакувати будемо ввечері. Не дуже це мені подобається, напевно потрібно повертатись до двох тортиків. Нехай маленьких, але двох.

7. Програма свята

Дітям не цікаво просто сидіти за столом як дорослим, їм потрібні розваги. Тому продумайте, чи будуть у вас аніматори і які, чи, можливо, ви самі будете розважати діток? Десь з 8 років можна як розвагу розглянути похід із гостями в кіно, на каток, на роледром тощо, а потім поїсти у кафе. От тільки чим старші діти, тим важче їм придумати якусь розвагу, все більше вони схиляються до сидіння у піцерії (як дорослі)...

8. Розбір подарунків перед сном

Ще одним важливим моментом є - розбирання та розглядання подарунків перед сном. Сама одразу перед сном, у цей же день. Це ж так цікаво - подивитись, що тобі подарували, як тебе привітали. Для чого це відкладати на завтра?

Усе ніби-то просто і ніякого секрету ту немає, але ці дрібнички допомагають створити атмосферу свята. Щоб дитини відчула, що сьогодні саме ЇЇ свято, сьогодні вона головна.
Мені подобається обирати подарунки, придумувати сюрпризи і дути кульки до півночі... Я просто неймовірно щаслива, коли бачу, що моїм дівчатам подобаються і подарунки, і сюрприз і святкування в цілому. Але дівчата виростають і їм уже важче щось придумати і чимось вразити. Хоча вони все так само, як і коли були зовсім маленькими. не сприймають День Народження без кульок, торту і поздоровлень зранку. І я надзвичайно задоволена, що у них є така чудова традиція святкування Дня Народження. Це мій внесок у щастя моїх онуків )))



Немає коментарів:

Дописати коментар