четвер, 28 травня 2015 р.

Що вміє дитинка у 8 місяців

Якось між 6 та 7 місяцем не відбулось якихось відчутних змін у житті Маряни, тому і писати не було про що. А от за наступний місяць відбулось багато позитивних змін.


Отже, тепер наша Татова дівчинка вміє:

1. Повзати на "четвереньках", набираючи швидкість
2. Самостійно ставати на ноги і стояти, тримаючись за що-небудь (бильце ліжка, стіна, мама, сестри, навіть кицька, правда остання швидко дає драла)
3. Ходити з підтримкою. Лише залишилась маленьке непорозуміння - ноги не слухаються до путя і деколи стають одна на одну, що дещо ускладнює процес прямоходіння. Але це нас не лякає
4. Сидить. Правда якщо посадили - то сидить, не посадили - то не сидить.
5. Самостійно сіла аж цілих 2 рази. З цього приводу було влаштовано неймовірний бенкет із запрошенням особливих знаменитих гостей: Анжелини Джолі й Бреда Пітта, Вікторії й Девіда Бекхемів, Стінга та ін. Ніхто не прийшов, але то не важливо. нам більше торта дісталось.
6. Грається різними іграшками. Може однією іграшкою цілеспрямовано товкти іншу, при цьому виголошуючи якусь дуже серйозну промову
7. Може обирати саме ту іграшку, яку хоче із цілої купи різних. Наприклад, є молоточок-пищавка, маракаси, брязкальце, Оринка і коробочка від крему. І що ж обирає наша Мар"яна? Правильно - мамин телефон.
8. Намагається зняти носки і потім їх назад натягнути. Але назад не так то вже й просто, як вперед.
9. Дуже любить своє відображення в дзеркалі.
10. Надзвичайно цікаво спілкується з іншими такими ж дітками маленькими. Та й не дуже маленькими теж. Але починає плакати і шукати маму при появі не зовсім знайомих дорослих. А коли вони ще й простягають до неї руки - автоматично вмикається сигналізація.
11. Гарно відкриває ротик, коли хоче їсти. І так само гарно розмащує їжу по обличчу.
12. Надзвичайно приємно сміється. Зажмурить очки і вголос сміється. Від цих смішок аж світлішає в кімнаті і самому хочеться сміятись і радіти життю.

Це те, що перше спало на думку. А загалом, наша мініатюрна дівчинка дуже рухлива. Просто неможливо залишити ні на хвилинку - круть, верть, вжик і вже кудись влізла.
Вона гарне маленьке сонечко, яке люблять усі. І вона усіх любить. А коли притискається і обіймає - то просто хочеться звернути гори і все покласти до її ніг...

Навіть не віриться, що і Настя з Іванкою теж були такими маленькими )))


Немає коментарів:

Дописати коментар