середа, 11 березня 2015 р.

Супер-пупер успішна мама-супермодель або фігня це все

Я звичайна мама трьох дітей, меншій усього 5 місяців. У мене немає мамок-няньок, які б мені допомагали по господарству і з дітьми. Не зважаючи на це, я хочу бути гарною, доглянутою. усміхненою і успішною, щоб у разі чого не залишитись "біля розбитого корита". Але усілякі статті від жінок, які мають (у більшості випадків) одну дитину, і хизуються тим, що у них супер струнка фігура, супер прибутковий бізнес, супер щасливий малюк, і вони все встигають і все можуть, а ті хто так не може - ті ліниві корови, мене просто бісять! Можливо, у мені говорить заздрість? А можливо, я належу до 99% жінок, які заробляють разом з чоловіком (або й сама), виховують декількох дітей, займаються домом і т д  і т п?
Найчастіше, коли починаєш дізнаватись більше, про ось таку матусю - супер модель, виявляється, що у неї є бабуся- нянька, домогосподарка, гувернантка і тому подібна обслуга, яка дозволяє такій мамці проводити час регулярно у спа-салонах, салонах краси, мати одяг відомих дизайнерів і дім-"повну чашу".

Більшість з українських жінок можуть розраховувати лише на себе. Можливо, на бабусю періодично і на чоловіка, коли він не на роботі. Але увесь інший час присвячується дітям та побуту. Потрібно усіх нагодувати, зібрати, перевірити, усе прибрати, випрати, погратись, погуляти і т д і т п. Коли ж тут знайти час для масажів - спа? Ще й при тому, що фінансова можливість доволі обмежена? Після статей від сумер-мамок починаєш відчувати себе незнати ким, і хочеться нажертись шоколаду, ось так, щоб аж вимаститись, і лягти поплакати під ковдру. Чомусь ці статті не спонукають до того, щоб рухатись вперед, щоб вдосконалюватись і т д. Чому? Тому що старт не рівний...

Я маю трьох дівчат і знаю, що повинна мати гарний вигляд, щоб і вони завжди доглядали за собою. Мити волосся, приймати душ щодня та чистити зуби - це просто не обговорюється. Це обов"язково. Але от уже із манікюром, фарбуванням волосся, масочками для обличчя - уже проблема. А про педикюр я взагалі мовчу. Знайти вільних 2 - 2,5 години просто не реально. Найчастіше вони з"являються ввечері, коли усі уже сплять. Але і мама, як на диво, тоді теж уже спить. Часто ще раніше ніж старші діти. І дуже часто, скрючившись у неприродній позі, або сидячи, або поперек ліжка, міцно затиснувши в руці манікюрний набір і з чіткими думками таки сьогодні це зробити!

А потім посеред ночі потихенько переповзаєш на подушку, кладеш на місце манікюрний набір, і, в черговий раз, збираєшся це зробити завтра, або уже сьогодні.

З однієї сторони важче, коли є ще й робота, тому що в свій щоденний план потрібно втиснути робочі завдання і поїздки до офісу (якщо він є), але з іншого боку - це стимулює хоча б робити макіяж регулярно і вдягатись не лише у зручні штані, але й гарні.

Я, наприклад, уже другий тиждень подумки роблю собі манікюр. Від учора туди приєналась думка про те, що потрібно уже пофарбувати волосся. А ще позавчора, я вирішила, що потрібно піти таки постригтись коротше. А на це все потрібен час, якого не вистачає. Але я теж хочу бути гарною, привабливою, успішною.

Є у мене знайома матуся, у якої 9 дітей. І при тому 8 хлопців і одна дівчинка ))) Вона завжди має гарний вигляд, коли ми її зустрічаємо на вулиці. Вона завжди спокійна. Звичайно, у неї далеко не модельна фігура, у неї немає свого "бізнесу", але вона щаслива. Коли їхній тато привозить усю цю араву дітлашні до школи мікроавтобусом. і вони усі висипають як горох і біжать до школи, а саме маленьке теж хоче бігти, але йому в садочок - це настільки приємно, гарно і позитивно, що ніякі фотосесії не зрівняються.

Є ще Марічка Падалко - мама трьох діток. Вона гарна і успішна. Вона не розповідає про те, як вона встигає ходити на фітнес, спа-макіяж і тд. Марічка спокійна і просто приємна. 

А ще є у мене подруга, яка має одну донечку, не спішить виходити на роботу та займається собою, донечкою і чоловіком, побутом. І її усе влаштовує. Вона має гарний вигляд, донечка улюблена, чоловік коханий, у хаті мир та спокій. Вона щаслива. І, свого роду, успішна. 

То чи варто орієнтуватись і читати перечитувати статті та інтерв"ю супер-матусь, які маючи одненьку дитину, витрачають массу часу, щоб  "відшліфувати" свій зовнішній вигляд, щоб десь "засвітитись" і часто не через свої природні здібності, а через фінансові можливості? 

Якщо вам добре з вашим дитятком вдома і ваш чоловік вас кохає - то чи варто змінювати свої округлі форми на анорексичні кістки, бо "от вона ж змогла"? Чи може варто віддати дітей до бабусі, а самій займатись супер-бізнесом, бо "вона ж може"

Може, варто просто бути собою? І бути щасливою?

Але чисте волосся і свіжий подих ніхто не відмінював. 



Фото http://www.ladna-kobieta.com.ua/ru/malecha-radeckix/

Немає коментарів:

Дописати коментар