понеділок, 28 січня 2019 р.

Як ми будували будинок. Частина 2 - План будинку

Що ж, після того, як рішення про купівлю ділянки і побудову будинку було прийняте (про це частина 1), ми знайшли компанію, яка в нашому регіоні займається будівництвом будинків за цією новою технологією - каркасний будинок (Канадська технологія) . У них на сайті повний опис технології доступною мовою, декілька варіантів самої комплектації стін, декілька варіантів проектів уже готових будинків та можливих проектів. Інформації достатньо.

Ми приблизно порахували по цінам на сайті (звичайно, майже по найменшим), і вирішили, що можемо будуватись. Залишилось лише співставити з представниками компанії їхні можливості та наші бажання.

На жаль, це виявилась ще одна компанія, якій не цікаві клієнти.

Спочатку усе ніби було добре. Нам пояснили, як будується будинок, з чого і в як терміни.

Потім нам підказали площу, яка має бути в будинку, щоб там помістилось усе те, що нам потрібно. І, відповідно, його ціну. Це виявилось + 30% до того, що ми собі нарахували. А будувати поступово ми не можемо, тому що платити орендну плату + кредити = нам не вистачить ніяких заробітків. Про збирання можна не згадувати - так як у нас це виходить, то збирати на пристойне житло будуть ще наші правнуки.

Тобто, ціни на сайті - це абсолютний мінімум, при якому у вас будуть (грубо кажучи) лише стіни, та й то не оброблені ззовні від опадів і тд. І подача інформації уже була доволі різкою. Адже виявилось, що ми не власники моментальної купи бабла.

Чому ми одразу не пішли до когось іншого? Тому що, на той момент, вони були єдині у нашому регіоні. Це уже зараз я знаю як мінімум три такі компанії...

А на той момент ми почали придумувати план будинку, де б помістилось таки усе, що ми хочемо, але щоб і площа була менша, ніж нам запропонували. Можна на трішки більшу, але не багато.

Ви собі не уявляєте, як це важко, коли ти собі уже напланувала одне, вже знаєш, де і що має розміщуватись, а тут доводиться розглядати варіанти чогось абсолютно іншого і незрозумілого. Двоповерховий у нас не вийшов, виходила якась коробка із великою кількістю малесеньких комірок. Воно ніби і не погано, бо головна ідея  (щоб у кожної дочки була своя кімната) збережена, але самі комірки і увесь вигляд будинку.... Ну не те, і все. Крутили його і так і сяк і як тільки не крутили. А воно не те.

Тут на допомогу знову прийшла подруга - скинула пристойний варіант плану будинку від їхнього забудовника. І от - бінго! Це було саме те, що ми шукали! Але ж площа! Вона була завелика. Та хоч розміщення кімнат було потрібне.

Хоч сядь і плач...

Хочу знову повернутись до того, що рішення про будівництво було прийнято остаточно і безповоротно. Якби не моє величезне бажання мати своє житло, мати власний будинок і з окремими кімнатами для кожної доньки - я б зламалась на цьому етапі планування. Бо воно дуже важко діє, коли ти розумієш, що у тебе грошей є лише на сарайчик, а ти сподівалась побудувати палац. Але нічого - ззовні буде палац, а в середині просто необроблений палац ))) Зате свій і такий, як мріялось.

План будинку ми таки зробили у цій фірмі. Там виявився просто неймовірний дизайнер, який зміг зменити площу будинку до тієї, що нас влаштовувала, при цьому залишивши адекватними розміри кімнат.

А далі від них пішла підстава на підставі... Навіть не хочу згадувати, як вони два місяці переробляли договір, а потім уже при нас почали з ним щось мудрувати...То лише біль і мої крокодилячі сльози. Через усі їх "обіцянки-цяцянки" ми пропустили усі можливі і неможливі терміни подачі документів на кредитування будинку через Молодіжний фонд. Не факт, що кредит нам би дали, адже умови до документів на будівництво там просто неадекватні. Але...

Тому, план був, усі дозвільні документи були, а грошей не було... Всі терміни на кредит промайнули ніби мить... І були моменти, коли я уже думала, що все, хана моїй мрії на невизначений термін. Але потім моя впертість брала гору і я "рила землю" далі, шукаючи інші варіанти. Бо якщо я вирішила, що у нас буде будинок, то він буде. Так чи інакше.

І тут, в один прекрасний момент, чоловік тієї самої подруги, яка підказала каркасний будинок, скинув посилання на сайт ще одних будівельників, які будують готові будинки, привозять на вашу ділянку, монтують і через день - два ви можете уже переїжджати. Це був як ковток повітря! Тому ми поїхали в Житомир, дивитись на наше нове житло. Але про це наступного разу. Бо до того, як у нас з"явився будинок потрібно було зібрати усі дозвільні документи на будівництво та підведення світла. Ця історія також заслуговує окремого посту...

Та на цьому наші відкриття і відпадання щелепи не завершились. Виявилось, що вираз "вигрібна яма", "свердловина", стовп для електрики - то не лише слова і не тільки слова ))) Там стільки усього невідомого! І це ще без варіантів опалення!

Тому поїхали далі )))


Немає коментарів:

Дописати коментар