субота, 29 серпня 2015 р.

Що вміє дитинка в 11 місяців?

Очікування цього дня, коли Мар"янці виповниться 11 місяців, мене хвилювало не менше, ніж очікування її Першого Року. Це як чекати на четвер - ось завтра уже п"ятниця і потім вихідні. Тобто, залишилось уже зовсім трошки, останній ривок, і все - Мар"янці буде рік. Але поки до цього ще місяць (уже, на справді, трішки менше), можемо підсумувати - що ж таки вміє наша дитинка в 11 місяців.


Перше, що спадає на думку, це два зуба. Мар"янка має цілих два маленьких і гостреньких зубчика, якими таааааааак боляче може вкусити за цицю, що та, бідненька, сідає і плаче. Навіть не так, циця ридає, соваючи істерично ногами. Ось так боляче. А коли "ойкаєш" та кажеш Мар"яні, що так робити не можна - вона лише сміється. Напевно, думає, що то гра така. Тому, я перестала казати, що так робити не можна, я просто кажу, що мені боляче і ховаю цицю. Тут уже нашій Малечі стає не до сміху, а до вереску. Зате кусатись стала рідше. Хоча, ні Настя, ні Іванка не кусались...

Отже:

1. Є два зубиська і Лялька вміє ними кусатись
2. Стоїть сама і ходить сама по кімнаті. Коли втомлюється, але все одно хоче ходити - тоді уже хитається, падає на жопку.
3. Навчилась присідати і підніматись сама. Щось побачила на підлозі, присіла, взяла, встала і пішла далі.
4. Трішки говорить: "Да" - дай, "Кись" - киця, махає головою "дякую". Ну і дуже багато усього іншого, правда, поки що лише на своїй мові. Але, дуже гарно вміє показати жестами і мімікою, що вона хоче. Ось так описати, що саме вона робить, я не можу, але їй вдається з нами спілкуватись )))
5. У неї виробився свій режим - в 21.00 - 21.30 вона має спати. І байдуже, що перед цим вона прокинулась лише о 18.30 після денного сну. Прийшов час лягати у ліжечко.
Це мене надзвичайно тішить, адже є ще Настя та Іванка, яким ось уже через декілька днів знову йти до школи і теж потрібно повертатись до звичайного режиму - лягати в ліжечко 21.30 - 22.00. Отже, усі діти мають гарненько спати і сопіти у дві дирки, не пізніше 22.00. І у батьків ( у мами зокрема) починається шоу-тайм: хочеш на кухні поприбирай, хочеш на завтра сніданок готуй, хочеш прасуй, хочеш ляж і спи! Ну прямо нескінченний вибір розваг!
6. Також у Мар"яни є декілька улюблених іграшок: лялька - дядько (із серії братс) та просто лялька Андрійко (Це Іванка його так назвала). Чому саме ці дві ляльки чоловічої статі - вона нам не розповіла.
7. Є у нас пірамідка, на яку Мар"яна намагається надягати кружечки (це у неї періодично виходить) і сортер, в який вона запихає фігурки.
8. Дуже подобаються музичні іграшки - у нас одразу починаються танці! Наше Дитинчатко махає головою, як затятий рокер, тупцяє ногами і махає руками! То просто шалене видовище )))
9. може трішки погратись сама - порвати папір, закривати і відкривати іграшкові каструльки, колисати лялю і тицяти їй в очі
10. Показує яка "рідна-рідна", дає "цьом" і, взагалі, прекрасно розуміє, що до неї говориш. Чи то потрібно дати руку, чи підійти, чи щось інше

А взагалі, у нас дуже гарна і розумна дівчинка. Росте і розумнішає не щодня, а щохвилини. Дозволяє тримати себе на руках лише мамі, татові, Насті та Іванці. Любить нашу Кицю, правда Киця цьому і не дуже то й рада. Мар"яна росте, і мені і радісно і трішки страшнувато водночас, адже зовсім скоро їй уже буде рік. Цілий рік вона уже тішить нас та пізнає світ. А здається, що все пролетіло в одну мить....

Наше маленьке Кошенятко з непростим характером

Немає коментарів:

Дописати коментар