понеділок, 8 грудня 2014 р.

Новорічний календар

Якось плануєш усе заздалегідь, а зробити виходить лише в останній момент. Так і цього разу - планувала зробити новорічний календар задовго до 1 грудня, але вийшло його зробити лише 30 листопада. Та й то, трішки не так, як планувалось. Але, з іншої сторони, усе вийшло краще, ніж я думала.



Отже. Новорічний календар, або святковий календар, або адвент календар, по-іншому календар очікування свята або різдвяний календар, бере своє коріння з далекої Німеччини Сьогодні традиції очікування свята змінилися і адвент-календарі допомагають привнести в життя більше фарб, радості і щастя. Цього року у нас з"явилась ще одна дитинка в сім"ї, то чому б не започаткувати нову традицію? Настя та Іванка уже доволі дорослі, але і їм буде цікаво знаходити кожного дня щось смачненьке або нові цікаві завдання. Так час очікування свята буде збігати швидше.

Взагалі то, традиційно, такі календарі роблять на 24 дні, з 1 по 24 грудня, адже Католицьке Різдво святкують 25 грудня. Але ми зробимо календар Нового Року - з 1 по 31 грудня.

Є дуже багато варіантів таких календарів. Найлегше їх просто купити, що я й збиралась зробити (так, так, я лінюх), але не знайшла. Потім я планувала зробити такий календар із маленьких ящечків, щоб туди можна було сховати цукерки. Але побачивши ціни на ящечки/маленькі відерця, вирішила, що це буде занадто дорогий календар. Потім я оцінювала можливість зробити такий календар із сірникових коробочок, але вони занадто маленькі для цукерок і великі для папірців із завданнями.

В таких роздумах я дочекалась 29 листопада. І довелося щось вирішувати дуже швидко. Тому довелося зупинитись на найпростішому варіанті - календар із конвертиків. Для цього нам потрібно було купити декілька наборів кольорового картону із візерунками, гарну стрічечку, фігурні ножиці та фігурний дирокол.

Так як часу уже було мало, сама я не встигала нічого зробити, то довелось долучати дівчат. Але це виявилось і накраще - у них був зайнятий цілий вечір, вони не бились і не сварились, ми усі разом (навіть Мар"янка) робили щось спільно. Конвертики вийшли зовсім різні: і великі і маленькі, і товсті і худенькі. Кожен конвертик ми заклеїли папірцем із числом і почепили на стрічечку.

Тепер, кожного ранку, дівчата прокидаються і біжать швидко снідати, адже після сніданку можна відкрити ще один конвертик. Так як цукерки не влазять у такі конверти, то там ховаються маленькі папірці із завданнями на сьогодні і підказкою, де можна знайти солоденьке.

У нас вийшли ось такі завдання: принести гарні оцінки, прибрати на поличках, написати листа Дідові Морозу та ін.

Ці записочки допомагають виконувати не дуже то й цікаву роботу - змінити котові туалет, прибрати в шафках - і потім отримати гарну можливість поласувати смачненьким.

Не знаю, чи то конвертики так вплинули, чи те, що у дівчат нові робочі столи, але там тепер набагато чистіше, ніж було раніше. Що мене неймовірно тішить.

Сподіваюсь, наступного року, я зможу зробити саме такий календар, як планувала спочатку. Адже по завдання і цукерки уже будуть бігти троє пар ніжок )))



Немає коментарів:

Дописати коментар