субота, 17 березня 2018 р.

Книги, прочитані за лютий 2018

І так, у перший день весни, весною навіть і не пахло. Але закінчилась календарна зима і це не може не тішити. Так сталось, що за лютий я прочитала багато чого новенького, і вирішила занотовувати усе прочитане з коротким описом. Бо, в решті, гублюсь, що читала і про що воно. Почну з кінця:



 1. Джон Віндем, День триффідів 
Книга про ще один варіант світового апокаліпсису. Через невідомі спалахи на небі, більша частина людства осліпла. Штучно виведені живі рослини-хижаки починають вириватись із загорож і захоплювати усе нові території. Чи вдасться вижити невеличкій кількості зрячих, чи покинуть вони сліпих, чи зможуть приборкати вічне "хто головний і що робити"? Цікавий варіант розвитку подій.

 2. Е.Дж.Фінн, Жінка у вікні 

Варіація на тему "Жінка в потязі". Самотня жінка - дитячий психолог у минулому, після трагедіїї, що її спіткала, починає страждати на страх перед відкритим простором. Вона не може вийти з свого будинку. тому все, чим вона може розважитись - інтернет та підглядання за сусідами. І от, одного дня. у будинок навпроти оселяеться сім"я із сином підлітком. І тут усе і почалось.

 3. Джонатан Скарітон, Infernale.Пекельний сеанс

Наші трагедії ніколи нас не покидають, а маніяки ніколи не змінюються. Як пошук зниклого фільму може перетнутись із пошуком маніяка? Чому дві не пов"язані між собою події сходяться в одній точці? Батько зниклої дівчинки, який є шукачем зниклих кінострічок, починає виконувати своє чергове замовлення, не залишаючи думок про доньку. З часом, йому починає здаватись, що він майже знайшов і донечку і фільм. Але чи це насправді так?

 4. Новік Наомі, Ті, що не мають коріння 

Фентезі про країну, половину якої окупували істоти, схожі на дерева. Кожних 10 років в одному із передмість цієї країни обирали дівчину, яка їхала в прислужництво до Чаклуна, що був паном цього передмістя. Через 10 років дівчина поверталась заможною, але більше не могла жити у своєму селі і їхала до палацу. Цього року обрали зовсім не ту дівчину, на яку всі думали. І почастішали напади "дерев" на села. Чи може це бути пов"язане між собою і на скільки далеко може зайти принц, у гонитві за короною?

 5. Сергій Бут, Аляска 

Молодий чоловік втікає від привида, який, як йому здається, його переслідує. Щоб захиститись, він біжить у церкву, а уже звідти, у безсвідомому стані, його доправляють до психіатричної лікарні. Зовсім випадково цього чоловіка кладуть у відділення, яке між собою лікарі і пацієнти називають "Аляска". Прийшовши до тями, молодий чоловік думає, що врятувався від своїх химер. Але жорстокий привид і тут його знаходить. Чи то тільки здалось?
 
6. Карлос Руїс Сафон, Гра янгола 

Дуже багато людей вірять у потойбічне життя, духів, привидів і таке інше. Але ще більше людей в це не вірять, вважають, що кожній такій пригоді мають бути логічні причини, які приведуть до доволі таки живих людей. І, в більшості випадків, вони мають рацію. Але залишається питання - хто ж тоді такий цей таємничий видавець?

 7. Дарсі Белл, Проста послуга 

Спостерігаючи за чужим життям, яке показують як "ідеальне", нам здається, що там не може бути недоліків. Але ніхто не знає, чим хто дихає. У кожного з нас є свої маленькі секрети. Деякі з них нам здається просто всесвітнього масштабу, а насправді нікого крім нас і не цікавлять. А ще є люди, про яких ніколи не подумаєш, що вони несповна розуму. І це може бути ваша подруга, сусідка, знайома. А лиш трапиться каталізатор - і все. Поїхав дах у людини далеко. Хоча, якщо він поїхав, то може і так на місці не стояв. А ви впевнені в своїх знайомих?

 8. Сергій Лобода, Час Ліліт 

Біблейські історії мають чимало оповідей про Адама, Єву та райське яблуко. Але мало хто знає, що до Єви була ще Ліліт. Така собі жінка-вогонь. Ця книга - спроба зрозуміти, хто ж така була ця Ліліт, і як би склалась її доля, якби вона існувала у наш час.

 9. Ксенія Циганчук, Коли приходить темрява 

Ця книга, насправді, є найкращою ілюстрацією вислову, що "чужа душа, як темний ліс", а ще чужа голова, думки тощо. Ніколи ні в кому не можна бути впевненим і довіряти повністю можна лише собі. Та й собі не завжди можна...

 Пи.Си. Хочу зазначити, що читала я всі книги в електронному варіанті - це на багато дешевше і , в даний момент часу, набагато зручніше. Але книги я купую ліцензійні у магазині Booxters, і усі ці книги обійшлись мені десь в межах 500грн, що теж не мало. Та воно того варте! Читайте і діліться враженнями!
#мама_читає

Немає коментарів:

Дописати коментар