суботу, 1 лютого 2014 р.

Мама і революція

Усі події, які зараз відбуваються в нашій країні, дозволили побачити усе єство і розумові здібності людей, які оточують мене, мою сім"ю та моїх дітей. Багато хто із жінок намагається відгородитись від важливих і жахливих подій, які відбуваються, і роблять вигляд, що нічого не відбувається ("Ну на нашій же вулиці тихо!", " А я живу, і буду далі танцювати і розважатись!"). Дехто каже, що краще стабільне лайно, ніж боротьба за краще майбутнє. Але жодна з них, на мою думку, аж ніяк не розуміє, що у даний момент обирає майбутню долю своїм дітям.

Жінка, яка планує стати матір"ю, завжди хоче, щоб її дитинка була щасливою, успішною, здоровою і т д. Щоб це забезпечити, вираховують дату народження, обирають ім"я по значенню, та навіть ліжечко дитяче ставлять у кімнаті лише "по фен-шуй". Але вони забувають, що дуже важливу роль у майбутньому дітей, відіграє оточення, суспільство, суспільна мораль та цінності, культура та ін.

Якщо батьки живуть у забутому Богом містечку, де окрім копанки іншого місці роботи немає, де є варіант або в шахту з батьком, або грабіж, або проституція - чи велика ймовірність того, що ця дитина стане нобелівським лауреатом чи мільярдером завдяки своєму розуму?

Якщо батько  бере 200 грн і йде захищати закони, за якими його дитину спокійно можуть викрасти, побити, засудити за інсценування свого побиття, просто через те, що той проходив у невдалий час у невдалому місці, то чи є можливість того, що його дитина подякує за ці 200грн ?
Так, звичайно, можна скільки завгодно бити себе в гуди кулаками і кричати, що такого з нами не трапиться, це все буде у когось іншого і т д. Але як би ж то знаття, що буде у майбутньому...

Мама, яка відгороджується від змін у країні, де вона живе, від змін у соціумі, де живе її дитина, мовчки погоджується з тим, що вона обирає для своїх дітей таке ж майбутнє, як у неї, і аж ніяк не краще.

Невже у країні, де школярів молодшої школи Міністерство Освіти зобов"язує писати тримаючи на голові ТОРБИНКУ РОЗМІРОМ А5 З СІЛЛЮ можливе адекватне навчання?! Це гарантує зірвані уроки, бо торбинки у рухливих дітей будуть падати, це гарантує плями в зошитах, бо діти пишуть чорнильними ручками... Залишається єдина надія на адекватність вчителя.

Невже у країні, де у Вищому навчальному закладі потрібно платити за вступ, платити за навчання, платити за сесію, платити за дипломи навчаючись на БЕЗКОШТОВНІЙ основі, можливо позбавитись корупції?

Невже у країні, де при безкоштовній медицині потрібно платити за усе - огляди, аналізи, медичні картки + "благодійні" внески - можливе адекватне лікування?

Таких питань можна поставити ще багато... Але ж легше зарити голову і пісок, і мріяти, що все зміниться за одним порухом пальця. Легше кричати, що нам непотрібна Європа, бо там самі геї всіх підряд....змушують до статевих актів, і при цьому мріяти побачити Париж, відпочити в Іспанії, Німеччині... Легше, кричати, що на Майдані одні алкоголіки та наркомани, не бувши при цьому жодного разу не лише на Майдані, але і в Києві взагалі. Звичайно, легше плакатись на кухні, що при такій "безкоштовній" медицині дешевше померти, ніж лікуватись, і при цьому обливати брудом тих, хто вирішив змінити такий стан речей.

Легше ковтати лайно з телевізора, ніж спробувати замислитись самому і спробувати змінити те, що вас не влаштовує.

Але не забувайте - від вас залежить майбутнє ВАШИХ дітей, і якщо ви хочете їм кращого майбутнього - то для цього потрібно змінити те, що вас не влаштовує!


Немає коментарів:

Дописати коментар